Ons verhaal

Ieders talenten benutten en blijven gebruiken wat er al is. Dat is wat Estafette graag doorgeeft aan volgende generaties. 

Estafette werkt vanuit twee doelstellingen:  

  • Een circulaire wereld en afvalreductie stimuleren
  • Een inclusieve samenleving creëren.

CIRCULAREIT IS dagelijkse kost

Onze vrijwillige vakmensen zijn gespecialiseerd in het ophalen, selecteren, herstellen, vermaken en vernieuwen van herbruikbare spullen en materialen. Wij zien afval als grondstof. Als onuitputtelijke inspiratiebron voor een duurzame manier van leven. Voor ons is circulaire economie dagelijkse kost geworden. We willen niet meer anders!

Meer over onze circulaire werkplaatsen
Helma Speelgoedhoek Doorgeven Min

BLOGS & INTERVIEWS

In de recyclewinkels en Recycle Boulevard van Estafette liggen de mooie verhalen voor het oprapen.

Over mensen die hier werken, de unieke items die we soms ontvangen en hoe hergebruik (gelukkig!) steeds normaler wordt. We delen ze graag met je!

Alle verhalen vind je hier

DUURZAME samenwerkingen

Leren en werken
Estafette geeft elke dag samen met heel veel scholen, stichtingen, sociale ondernemingen en overheidsinstellingen kennis, ambachtelijkheid en inspiratie door.

Want doorgeven is heel makkelijk en wordt alleen maar leuker als je het samen doet! 

Samenwerking Piter Jelles LWD Min

Ook samenwerken?
Ben of ken jij een circulaire en/of sociale denker die de ideale partner is voor Estafette en kun je een bijdrage leveren aan ons bedrijfsresultaat? 

We zijn altijd op zoek naar duurzame wereldverbeteraars en werken graag samen met re-integratiebedrijven, scholen en maatschappelijke/duurzame organisaties.

SAMENWERKEN MET GOEDE DOELEN

Kopen bij of doneren aan Estafette, is direct twee goede doelen steunen: het milieu en de begeleiding van onze vrijwilligers en stagiairs.
Wij ondersteunen ook met regelmaat verschillende andere goede doelen door middel van spullen, ruimte in de winkel, tijd, expertise en begeleiding. Heb jij zo'n project en wil je onze hulp? Bekijk dan eerst even onze voorwaarden. Kun je alle vinkjes zetten, stuur dan een mail met jouw voorstel en contactgegevens. 

Mail ons je voorstel

INITIATIEVEN WAAR WE NU MEE SAMENWERKEN:

Armoedefonds

Sheltersuit Foundation

CityProms Leeuwarden

SUSTAINABLE DEVELOPMENT goals

De SDG´s zijn doelen om samen van onze wereld een betere plek te maken. Het zijn er maar liefst zeventien en Estafette vindt het belangrijk om ook aan deze doelen bij te dragen en zet zich daarom voor vijf van de SDG’s in. Hoe we dat doen? 

Dat lees je hier
SDG 2880X1440 01 Min

PRIJS-  en retourbeleid 

Onze vrijwilligers doen hun best producten zo goed mogelijk te prijzen. Meer info over prijzen, ruilen of retourneren nodig? 

Lees het hier
Prijs En Retourbeleid