Circulaire werkplaatsen

WIJ ZIEN AFVAL als grondstof

Estafette heeft verschillende circulaire werkplaatsen.
Daar werken creatievelingen op het gebied van hergebruik en recycling. In elke winkel proberen we zo weinig mogelijk weg te gooien door veel spullen die normaal op de afvalberg terecht zouden komen te re- of ucpyclen. 

UPCYCLE naaiatelier

Estafette heeft een eigen upcycle naaiatelier in de Recycle Boulevard, waar gewerkt wordt met oud textiel. 

In het atelier zijn dagelijks vrijwilligers bezig om van oud textiel weer nieuwe herbruikbare items te maken. Oude wollen dekens werden poncho's of kinderjasjes, toffe zomerjurkjes herrezen uit de oude Culturele Hoofdstadvlaggen en oude jeans of restleer veranderen in stoere bbq-schorten. En heb je de VIVA LA VIDA collectie - geïnspireerd of Frida Kahlo - al gezien? Gauw komen kijken!

Naaister Coby Min

RESTYLE ATELIER

Restyle Leeuwarden Min

NIEUWE EIGENAAR nieuw jasje


In het restyle atelier blazen onze vrijwilligers oud meubilair nieuw leven in en maken ze woonaccessoires met restmaterialen. Het doel is om zo weinig mogelijk afval te creëren door 'oubollige' spullen weer modern te maken en onbruikbare items een nieuw doel te geven.

Zo worden onbruikbare knopen omgetoverd in een gordijn en een oud kastje gerestyled tot een Delfts blauwe eyecatcher.

ESTAFETTE HOUDT VAN geliefd, geleefd, gekoesterd

 

Houtwerkplaats De Mannen Min

DE HOUTWERKPLAATS

In onze houtwerkplaats in Leeuwarden wordt gedoneerde hout zoveel mogelijk opgeknapt, bewaard en opnieuw ingezet in nieuwe projecten of producten. Poten, bladen, spijlen: alles wordt apart gelegd en later gebruikt als onderdeel van een nieuw geheel. Losse items ondergaan een creatieve transformatie waarna ze geschikt zijn voor heel nieuw leven in een hedendaags interieur. De oude kapotte kast die jarenlang verwaarloost op zolder stond knappen ze weer op of wordt gedemonteerd voor onderdelen. Zou worden losse planken een tafelblad van een nieuwe bijzettafel of onderdeel van een dekenkist.

TweedeHOUTS

De timmermannen van de houtwerkplaats hebben echt liefde voor hout. Elke dag zijn zij bezig met het maken van toffe meubelstukken met tweedehands materialen. Als team werken zij aan een bijzondere collectie die 100% duurzaam is en waar ze trots op zijn. Onder de noemer ‘Tweedehouts’ wordt de collectie verkocht in de Recycle Boulevard in Leeuwarden.

Hooutwerkplaats Close Up Min

STYLING ATELIER

Stijlvol inrichten met een beperkt budget? Het kan bij de Recycle Boulevard in Leeuwarden met advies van onze styliste! 

Gratis interieuradvies binnen jouw budget
Al je woonwensen vervuld met behulp van een style advies binnen het budget wat bij jou past. Jouw eigen ‘Paleis voor een Prikkie. Vrijwilligster Yvonne neemt je in onze winkel in Leeuwarden bij de hand. Vertel haar wat jouw wensen zijn en ga samen op zoek door de winkel voor de mooiste items in jouw huis binnen jouw budget. Deze toffe service is geheel kosteloos en wordt je aangeboden door de Recycle Boulevard. Onze styliste is aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur om jou te voorzien van interieuradvies. Een advies kan op afspraak en duurt (ongeveer) een uur.

Inschrijven kan bij de klantenservice. 

Stylen Min

FIETSENWERKPLAATS

Fietswerkplaats Oosterwolde Min

Re-cycle :)

In Leeuwarden en Oosterwolde worden gedoneerde fietsen opgeknapt voor een volgende ronde in onze fietsenwerkplaatsen. 

Geinig weetje: onze samenwerkingspartner Wurkjouwer maakt van de onderdelen die we niet meer kunnen gebruiken weer fantastische kunstwerken!