Duurzame samenwerkingen

OVERHEID

AFAC geeft niet opgehaalde fietsen een tweede leven

Het Algemeen Fietsen Afhandel Centrum (AFAC) voorkomt overlast door fout geparkeerde fietsen in beslag te nemen en te registreren. Als de fietsen na een bepaalde periode niet zijn afgehaald worden ze aan stichting Omrin Estafette verkocht, zodat wij ze kunnen opknappen en in de winkels plaatsen. AFAC is een samenwerking tussen de gemeente Leeuwarden en de politie Fryslân.

Logo AFAC Leeuwarden

BEDRIJVEN EN MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES

Eethoek Logo Compleet Min

De Eethoek serveert een (h)eerlijke eerstehands hap

De Eethoek in de Recycle Boulevard Leeuwarden serveert koffie en verse broodjes, zónder voedselverspilling! Ook bieden ze catering aan voor vergaderruimtes die je bij ons kunt huren (€40,- per dagdeel). Mail voor het huren van de ruimte naar info@estafetterecyclewinkels.nl) en/of voor catering naar info@deeethoekcatering.nl. De Eethoek is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Healthy Seas Socks red de zee door sokken van oude visnetten te maken

Healthy Seas Socks zijn zachte, comfortabele sokken die deels zijn gemaakt van geregenereerd nylon uit oude visnetten. Deze netten, ook wel "ghost nets" genoemd, worden uit de oceaan gehaald om te voorkomen dat zeedieren erin verstrikt raken en om extra plastic vervuiling te verminderen. Door samen te werken met het Healthy Seas initiatief, draag je gemakkelijk bij aan een betere wereld. De sokken zijn verkrijgbaar in alle Estafette recyclewinkels in Friesland.

Logo Healthy Seasocks LOS
Wasgoed

Wasgoed geeft witgoed een tweede leven

Wasgoed.com refurbisht hoogwaardig witgoed en verkoopt deze met 3 maanden garantie bij Estafette in Leeuwarden en Harlingen voor aantrekkelijke prijzen. Ze maken ook upcycle-items van oude wasmachineonderdelen. Het bedrijf hecht waarde aan duurzaamheid en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om een vak te leren

A House of Happiness maakt nieuwe gordijnen van restafval

A House of Happiness verkoopt duurzame gordijnen en woonkussens op de Recycle Boulevard. Voor de 'upcycle' gordijnen worden de snijresten van nieuwe stoffen handmatig geselecteerd en ambachtelijk verwerkt tot unieke, op maat gemaakte gordijnen. Ook restanten en afvalstoffen worden hier gebruikt om producten te maken.

Logo AHOH Royalvriesco Min
Samenwerking LAP LWD

L.A.P.: Liefde, Aandacht en Progressie

L.A.P. Atelier helpt slachtoffers van geweld bij het opbouwen van werknemersvaardigheden en zelfvertrouwen, zodat ze sociaal en economisch zelfredzaam kunnen zijn. Het atelier maakt gebruik van restmaterialen uit de gordijnindustrie om duurzame vlaggenlijnen en tassen te maken, die in de Recycle Boulevard te koop zijn. Het is opgericht door A House of Happiness en Fier.

Wurkjouwe laat  talenten bloeien


Wurkjouwer maakt stoere woonitems van afval voor verkoop in winkels in Leeuwarden en Sneek. Ze bieden creatieve activiteiten zoals een fietsenmakerij, moestuin en meubelwerkplaats om mensen met verschillende achtergronden te stimuleren en hun talenten te ontwikkelen. Wurkjouwer helpt ook bij werkzaamheden voor het WMO-loket en helpt mensen om een plekje te vinden in het reguliere bedrijfsleven.

Wurkjouwer Logo 2018 Transparant
Logo Stjoer Pc Probaat Min

Stjoer zorgt voor goed werkende computers 

Stichting Stjoer controleert computers en materialen die binnenkomen bij de Recycle Boulevard en doet soms on-site reparaties. Het is een vrijwilligersorganisatie in Friesland die werkt met mensen met psychische en/of sociale kwetsbaarheid, zoals eenzaamheid, burn-out of depressie. Door vrijwilligerswerk te doen werken ze aan hun herstel en persoonlijke ontwikkeling.

COA helpt statushouders integreren en participeren 


COA AZC Sint Annaparochie en -Drachten helpen statushouders integreren en participeren door samen te werken met de maatschappij en ze op diverse manieren te laten deelnemen aan activiteiten en projecten. Hierdoor leren ze de cultuur kennen, bouwen ze een sociaal netwerk op en ontwikkelen ze vaardigheden die mogelijk kunnen leiden naar werk. In recyclewinkel Sint Annaparochie worden handgemaakte producten gemaakt van afval verkocht en COA Drachten maakte houten kasten voor recyclewinkel Burgum.

LOGO COA Logo Compact Kleur Transparant
Logo Onlineprojectvloer.Nl

Online Projectvloer maakt duurzame vloerkleden op sociale wijze

De duurzame vloerkleden van Online Projectvloer te koop zijn in al onze 7 winkels zijn gemaakt uit tapijtrestanten en afgewerkt met gerecyclede garens. Ze worden door mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt genaaid. Bovendien worden de restanten die hiervan nog overblijven verwerkt in tuinmeubilair. Echt alles wordt hergebruikt!

LifeMaster tovert oude producten om tot nieuwe verrassende items

Lifemaster is een sociale onderneming waar mensen werkervaring opdoen. Ze toveren oude producten om tot nieuwe en verassende items - re- en upcyclen dus -  die verkocht worden in de Recycle Boulevard in Leeuwarden. Op deze manier leveren ze samen met Estafette een zinvolle bijdrage aan de circulaire economie. Alle producten zijn met zorg gemaakt door individuele deelnemers en worden gecontroleerd op veiligheid. 

Logo Lifemaster [Groot]
Pottle Heren

Pottle maakt duurzame producten van gerecyclede flessen 

Pottle inspireert de samenleving om de huidige manier van consumeren te veranderen, zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken. 

 

  • Sociale werkplaats: gemaakt door helden
  • Geen afval meer: product upcycling
  • CO2-reductie en waterbesparing

De producten van Pottle vind je in de Recycle Boulevard in Leeuwarden. 

Alliade kijkt naar wat wél kan

Alliade biedt betekenisvolle dagbesteding aan mensen met een beperking in Friesland en kijkt hierbij vooral naar: wat kan wél?

En dat is heel veel! Op 4 locaties in Burgum maken hun cliënten mooie spullen. Bij het maken van deze spullen proberen ze van zoveel mogelijk oude materialen weer iets nieuws te maken. Hier zijn ze trots op. En wij ook! Daarom geven wij in
onze recyclewinkels graag een podium aan deze toffe items. In de samenwerking ontstaat er zo een waardevolle afzetmarkt voor de prachtige producten die door de mensen van Alliade met liefde zijn gemaakt.

Producten Alliade
FB519F5E 733E 4196 9FCF 224EFE4CCFA2

Satys geeft ons duurzaam inzicht uit klantfeedback

Satys is onze duurzame onderzoekspartner en biedt toonaangevende oplossingen voor het meten en verbeteren van klantbeleving in de fysieke wereld. Door klantervaring te verbinden met omgevingsinformatie en andere datastromen, geven zij inzicht in klantbeleving en brengen ze precies in kaart wat klanten denken en ervaren. 

In 2018, 2023 en 2024 helpen ze ons met onderzoek naar onze klantgroepen, hun behoeften en wensen, waardoor we kunnen blijven innoveren en verbeteren. En dat is belangrijk!

 ONDERWIJS

Firda | Hout, Meubel en Interieur

Onze timmerfabriek is een inspirerende leeromgeving voor de studie allround meubelmaker/ (scheeps)interieurbouwer. 

Firda | D'Drive


Onze circulaire werkplaatsen, stijlkamers en digitale omgeving bieden een unieke leeromgeving voor studenten van de studies: creatief vakman, interieuradviseur, medewerker productpresentatie, ruimtelijke vormgever en allround DTP-er. 

Firda | Handel & Ondernemen

Onze winkels vormen een uitstekende leeromgeving voor studenten van de studies: assistent verkoop/retail, ondernemer retail en manager retail. 

Firda geeft met ons de wereld beter door voor de volgende generatie

Friesland College Logo
SG Piter Jelles Logo Transparant

Piter Jelles De Brêge leert studenten door theorie meteen in praktijk te brengen

In de Recycle Boulevard realiseerden Estafette en De Brêge een praktijksituatie voor leerlingen doormiddel van een schoolwinkel (Meester Jelles). De Brêge is een school voor praktijkonderwijs die optimaal rekening houdt met verschillen tussen leerlingen.