Sustainable Development Goals - SDG's

SDG 2880X1440 01 Min

De Verenigde Naties heeft in 2016 zeventien doelen gesteld om de wereld met z’n allen een betere plek te kunnen maken. Deze Sustainable Development Goals (afgekort de SDG’s), zijn samengesteld op basis van een wereldwijde enquête over verschillende thema’s. De belangrijkste thema’s zijn verdeeld over 17 doelen die zich richten op de ontwikkeling van mens en milieu en moeten in 2030 bereikt zijn.

Estafette vindt het belangrijk om ook aan deze doelen bij te dragen en zet zich daarom voor zes van de SDG’s in. Dat zijn:

  • kwaliteitsonderwijs (4)
  • waardig werk en economische groei (8)
  • ongelijkheid verminderen (10)
  • verantwoorde consumptie en productie (12)
  • klimaatactie: samenwerken voor een Duurzame Toekomst (13)
  • partnerschap om doelen te bereiken (17)

Je leest hier meer over de SDG's

SDG 4 Card

Kwaliteitsonderwijs

 

Wij vinden het belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft om vooruit te komen. Iedereen die zich wil ontwikkelen kan bij Estafette een plekje vinden als vrijwilliger, stagiair of partner. Dit zorgt voor een diverse groep mensen die van elkaar kan leren. We werken onder andere samen met het Friesland College om studenten van het beroepsonderwijs een stageplek te bieden.

SDG 8 Card

Waardig werk en economische groei

Wij vinden het belangrijk dat de mensen die bij Estafette werken het gevoel hebben dat ze iets bijdragen aan de maatschappij en daarbij plezier hebben. Iedereen verdient het om zich nuttig en gewaardeerd te voelen. Onze vrijwilligers kunnen hier de ervaring opdoen die zij nodig hebben om door te kunnen groeien naar een betaalde baan. Zo kunnen we op een duurzame manier ons steentje bijdragen aan een betere economie.

SDG 10 Card

Ongelijkheid verminderen

 

Bij Estafette krijgt iedere vrijwilliger dezelfde kansen en dezelfde vergoeding, wat de achtergrond, de leeftijd of het opleidingsniveau van de vrijwilliger ook is. Iedereen mag meedenken en krijgt de ruimte om dingen uit te proberen. Iedereen is even belangrijk in het bereiken van onze doelen.

SDG 12 Card

Verantwoorde consumptie en productie

 

Wij zien afval als een prachtige grondstof en zorgen ervoor dat oude producten een nieuwe functie of nieuwe eigenaar krijgen. Dit doen wij in onze circulaire werkplaatsen, waar we repareren, opknappen en restylen. Zo kunnen we samen de afvalberg kleiner maken en ondertussen een hoop plezier met elkaar hebben.

SDG 13 Klimaatactie

Klimaatactie: samenwerken voor een Duurzame Toekomst


Om je steentje bij te dragen aan een circulaire wereld, hoef je geen superheld te zijn. Alle kleine beetje helpen en er is altijd iets dat je kunt doen. Bij Estafette dragen elke dag ruim 400 vrijwilligers en tientallen studenten actief bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan. We verminderen samen de milieubelasting door gerecyclede producten aan te bieden en bewustzijn te creëren over hergebruik. Doe je mee?

SDG 17 Card

Partnerschap om samen doelen te bereiken

 

Samen kun je elkaar versterken en verder komen. Elke dag geven wij kennis, ambachtelijkheid en inspiratie door in samenwerking met scholen, stichtingen, sociale ondernemingen en overheidsinstellingen.