Droogbloemen

Droogbloemen zijn weer helemaal hip! Maar ook behoorlijk prijzig. Gelukkig kun je hier zelf ook mee aan de slag. Ga naar buiten voor een lekkere wandeling en neem je snoeischaartje mee. Er staan nu veel uitgebloeide en gedroogde grassen in de berm. Voor een beetje kleur pluk je het boerenwormkruid met z’n vrolijke gele bolletjes. Kijk ook even in je tuin. Hier is van alles te vinden dat je kunt gebruiken. Mooie zaaddozen van bijvoorbeeld de papaver, koekoeksbloem en judaspenning. En de physalis met z’n oranje lampionnetjes.

Bloemen In De Tuin
Hoe te beginnen? Spreid je vondsten uit op een paar kranten. Zorg dat de grassen en bloemen goed kunnen drogen. Van het boerenwormkruid strip je de onderste bladeren van de stelen. Maak er bosjes van. Hang deze op de kop en een droge, niet te lichte plek. Na zo’n twee weken zijn ze gedroogd.
Diverse Zaadjes En Bloemen
Koop een pakje zelf hardende klei. Maak een vormpje van de klei: een bolletje, driehoekje of vierkantje. Steek daar de losse bloemen in. Gebruik verschillende lengtes voor een speels effect. Wil je echt even uitpakken? Ga naar Estafette (of een andere winkel) en koop daar doorzichtige buisjes. Maak een bolletje zelf hardende klei op maat voor je buisje. Steek daar een aantal gedroogde takjes in. Wel even kijken of het buisje er nog over heen past. Laat de klei goed drogen voor je het buisje er overheen plaatst.
Droogbloemen In Buisje
Geen zin in gedoe met klei? Koop bij in onze recyclewinkels een paar leuke vaasjes. Zet ze in een groepje bij elkaar. Doe overal een paar takjes in. En klaar is Kees! 

Deze DIY-opdracht is gemaakt vrijwilligster Janny van het plantenasiel, de tekst is gemaakt door vrijwilligster op de comunicatie-afdeling Marit de Weerd.