Nationale Kringloopdag 2023

ESTAFETTE VIERT NATIONALE KRINGLOOPDAG OP 7 OKTOBER. Doe je mee?

Headerfoto Nationale Kringloopdag 2023 (1)

Op zaterdag 7 oktober gooien alle recyclewinkels van Estafette de rode loper uit om jou feestelijk te onthalen op Nationale Kringloopdag. Deze dag is een landelijk initiatief en vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zaterdag van oktober.

We vieren dan
dat de kringloop er is; voor iedereen en van iedereen! We laten graag zien dat kringloopwinkels een belangrijke maatschappelijke functie hebben en veel invloed hebben op het milieu en de (lokale) werkgelegenheid.

 

 

Zo bespaarde Estafette in 2023 bijna 2,4 miljoen kilo CO2- uitstoot, gaf ruim 1,7 miljoen kilo ‘niet nieuwe’ spullen door voor hergebruik en bood aan ruim 400 vrijwilligers - al dan niet met een afstand tot de arbeidsmarkt - een mooie leer- of ervaringsplek. Bovendien zijn er in alle Estafettewinkels fijne acties en evenementen, maak dus wat tijd vrij voor een bezoek. Met 6 winkels in Friesland altijd recyclewinkels bij jou in de buurt!

Feestelijk programma en overal 10% korting
Naast een feestelijk onthaal op de rode loper en een hapje en snapje, scoor je jouw kringloopgelukjes die dag extra voordelig. Want op ons assortiment (m.u.v.. producten van samenwerkingspartners) ontvang je die dag 10% korting. Mooi meegenomen! Bekijk hieronder wat per locatie het programma die dag is. 

FRANEKER | workshop macrameeën & Wad’n Strúnrûte

 

De kids kunnen hun lol op tijdens een rondje blikgooien (met leuk prijsjes) en de echte creatievelingen mogen aan de slag in een workshop sleutelhanger macrameeën. Deze workshop is er om 10 uur en om 13.30 uur (vooraf opgave in de winkel is gewenst, bellen mag ook). Bovendien is de winkel op vrijdag 6 én zaterdag 7 oktober onderdeel van de Wad’n Strúnrûte: dé kringloopsneuproute aan de Friese Waddenkust voor schatzoekers en curosialiefhebbers. Meer info vind je op https://www.facebook.com/wadnstrunrute of https://www.instagram.com/wadnstrunrute

A5 Flyer Okt 2023 SOCIALS
Leeuwarden Femke Restyle

LEEUWARDEN |  kijkje achter de schermen en leer onze samenwerkingspartners kennen

Wist je dat het grootste gedeelte van de 8.000 m2 waar de Recycle Boulevard uit bestaat eigenlijk circulaire werkplaatsen en de magazijnen zijn? Op 7 oktober gooien we alle deuren wagenwijd open mag je overal op je gemakje rondscharrelen om te kijken hoe het nu eigenlijk achter de schermen aan toe gaat. En heb je vragen? Onze vrijwilligers beantwoorden ze graag. Maak een rondje tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Daarnaast zijn veel van onze samenwerkingspartners op de winkelvloer aanwezig om meer te vertellen over hun toffe producten en zijn er een aantal met een leuke actie! Zo zijn je Lifemaster, L.A.P., Wurkjouwer, Wasgoed.com en het Piter Jelles aanwezig. En tussendoor doe je natuurlijk een lekker koffietje met wat lekkers of een heerlijk soepje of broodje bij De Eethoek. Gegarandeerd een heerlijk dagje uit!

OOSTERWOLDE | workshop waarde herkenning

In Oosterwolde staan er natuurlijk een heerlijk hapje en drankje voor je klaar en kun je ervaren hoe lastig het is om de juiste prijs voor een product te bedenken.

Doe mee aan de workshop ‘Wat is het waard’ en kijk hoe goed jouw inschattingsvermogen is! 

Prijsje Plakken O'wolde
A5 Flyer Okt 2023 SOCIALS2

SINT ANNAPAROCHIE | workshop haken en Wad’n Strúnrûte 

In Sint Annaparochie kun je leren haken: tjidens een 2 uur durende workshop leren onze vrijwilligers jou de kneepjes van dit ambacht. Je kunt zonder inschrijving vrij aanschuiven tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 13.30 en 16.00 uur.

Gezien de locatie van deze winkels kan het ook niet anders: uiteraard zijn we ook hier onderdeel van de  Wad’n Strúnrûte op vrijdag 6 én zaterdag 7 oktober. Dé kringloopsneuproute aan de Friese Waddenkust voor schatzoekers en curosialiefhebbers. Meer info vind je op https://www.facebook.com/wadnstrunrute of https://www.instagram.com/wadnstrunrute

BURGUM | feestje voor de kids

Een superleuk uitje voor de kids op 7 oktober in Burgum! Paps & mams lekker sneupen terwijl de kinderen kunnen kleuren, boerengolfen (maar dan kringloopstyle) met een klein prijsje of: lang zoet met de letterspeurtocht door de winkel. Ook leuk voor alle volwassenen :). 

En heb je de mooie producten van onze nieuwe samenwerkingspartner Alliade nog niet gezien? Dan is nu je kans! 

Kids In De Winkel 2023
Harlingen207

HARLINGEN | 'Suver Nuver' raadspel en blikgooien

In Harlingen stellen we een assortiment van bijzonder vintage snuisterijen en excentrieke gadgets tentoon. Willekeurige, mysterieuze voorwerpen die we nog nooit eerder hebben gezien. Raad jij wat het is of wat het doet? Doe mee en maak kans op een Estafette cadeaubon t.w.v. 25 euro. 

Voor de kids is er blikgooien met leuke prijsjes. En natuurlijk ook hier is er - naast een hapje en een drankje -  voor iedereen 10% korting op het assortiment (m.u.v. producten van samenwerkingspartners).