CityProms

Omrin Estafette en CityProms in 2024 weer partners

Ook dit jaar werkt Estafette recyclewinkels weer samen met CityProms Festival (28 t/m 30 juni om de binnenstad van Leeuwarden) als duurzaam en culturele partner. in 2024 al voor het derde jaar op rij! 

,,Bij Estafette recyclewinkels Leeuwarden draait alles om het geven van een tweede leven aan producten. Niet weggegeven maar doorgeven. Dat vinden wij een bijzonder gegeven”, zegt CityProms-directeur Tjeerd van Bekkum. ,,Onze crew draagt daarom T-shirts met de vraag ‘Wat geef jij door?’” Op de shirts staan de logo’s van CityProms en Omrin Estafette gebroederlijk naast elkaar.

Net als de voorgaande jaren sponsort de duurzame partner het festival met spulletjes die nodig zijn voor workshops of de inrichting van een concertzaal. Ook stelt de recyclewinkel in Leeuwarden vergaderruimte beschikbaar voor de organisatie van het festival. Eens per jaar zijn de vrijwilligers van CityProms te gast in het gebouw aan de Voltastraat en wordt voor hen een activiteit georganiseerd.

Verrassing

Op de tweede dag van CityProms, zaterdag 29 juni, bemensen medewerkers van Estafette recyclewinkel een kraam op het terrein voor Hoofdpodium Haan op het Wilhelminaplein. ,,Wat we daar precies gaan doen, blijft nog even een verrassing”, zegt Bert Elderhuis, manager van de Recycle Boulevard in Leeuwarden. ,,Maar reken er op dat het zeker iets met knuffeldieren te maken heeft.”

Dit jaar is het thema van CityProms Festival ‘Muzikale dieren en podiumbeesten’. Elderhuis: ,,Festivals kunnen, nee, moeten duurzamer. Daarom passen onze organisaties goed bij elkaar. Samen geven we waarde aan wat anders verloren zou gaan!”

Samen doorgeven
Extra leuk om zo samen een duurzaam tintje toe te kunnen voegen aan dit mooie inclusieve evenement. Dit sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Estafette: een circulaire wereld stimuleren en een inclusieve samenleving creëren. Zodat we de wereld een beetje mooier kunnen doorgeven aan de volgende generatie(s)! Kom je ook?

Meer informatie over het festival vind je hier. 

Cityproms Logo